Ενδιαφέροντα από την Ελλάδα καί τον κόσμο

Κινέζοι γιόρτασαν την ισημερία τρώγοντας σκύλους πρόωρα για να αποφύγουν τους ακτιβιστές

2014-06-19 08:15

Magnify Image

Η οργή για μια παράδοσή αιώνων που απαιτεί τη σφαγή χιλιάδων ζώων προκάλεσε αιφνίδια αλλαγή ημερομήνιας 

Oι κάτοικοι της κινεζικής πόλης Yulin δέχονται πυρά για ένα ετήσιο φεστιβάλ του οποίου η παράδοση επιτάσσει τη σφαγή χιλιάδων σκύλων οπότε και αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία της γιορτής για να αποφύγουν ενδεχόμενες διαμαρτυρίες ακτιβιστών και υπό την απειλή επεισοδίων.   

Στην πόλη Yulin στα νότια της Κίνας το θερινό ηλιοστάσιο γιορτάζεται από τους κατοίκους με πολύ αλκοόλ και γεύμα που παραδοσιακά περιλαμβάνει κρέας σκύλου και φρούτα λίτσι.     Φέτος οι αντιδράσεις φάνηκε πως ήταν περισσότερες από ποτέ. Υπήρξαν εκατοντάδες φιλοζωικές καμπάνιες μέσω social media και ίντερνετ οι οποίες καλούσαν την κυβέρνηση να καταργήσει αυτή τη βάρβαρη παράδοση και οι ακτιβιστές είχαν προγραμματίσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από τα σφαγεία όπου μπορούσε κανείς να προμηθευτεί το κρέας σκύλου.   

Με τη δημόσια κατακραυγή να δυναμώνει, αλλά με δεδομένη την πιστή υποταγή στις παραδόσεις αιώνων οι κάτοικοι της πόλης και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BEIJING (AP) αποφάσισαν να γιορτάσουν την ισημερία το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια εβδομάδα νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία. 

Magnify Image

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε ότι η εκδήλωση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επειδή τα σκυλιά δεν υπόκεινται σε καραντίνα για να εξασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Επιπλέον αναφέρουν πως οι συνθήκες μεταφοράς και σφαγής τους είναι απάνθρωπες με εκατοντάδες ζώα να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο πριν φτάσουν στα σφαγεία. Τέλος ισχυρίζονται πως έχουν στοιχεία ότι πολλά από τα ζώα δεν είναι αδέσποτα ή εκτροφείου, αλλά κλεμμένα από ιδιοκτήτες ενώ φυσικά πρώτο επιχείρημά τους είναι η φύση της παράδοσης αυτή καθαυτή.   Η κυβέρνηση της Yulin προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από το φεστιβάλ, λέγοντας ότι δεν το έχει εγκρίνει επισήμως και πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά μιας όχι επίσημης γιορτής. Κινεζικά μέσα αναφέρουν πως πρόσφατα διατάχθηκε να μην συμπεριλαμβάνεται στο μενού εστιατορίων το κρέας σκύλου, αν και ποτέ δεν έγινε απαγόρευσή του.

Magnify Image

Η εξίσου μεγάλη κριτική είχε γίνει αφορμή να σταματήσει ακόμη ένα αντίστοιχο φεστιβάλ στην ανατολική επαρχία Zhejiang, το οποίο ακυρώθηκε το 2011, παρά το γεγονός πως είχε παράδοση αιώνων. 

 

 

 Πηγή: www.lifo.gr

Ψάρι 150 κιλών έβγαλαν σε λίμνη της Κοζάνης

2014-06-19 08:08

Magnify Image

Έναν γουλιανό, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά και έχει μήκος 2,40 μέτρα, έβγαλαν με παραγάδι δύο ψαράδες στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης. 

Ο γουλιανός είναι το πλέον μεγαλόσωμο ψάρι του γλυκού νερού στην Ευρώπη. Είναι επίμηκες, χωρίς λέπια, είναι σχετικά ανθεκτικό είδος και προτιμά περιοχές με λασπώδη πυθμένα, ενώ όπως αναφέρουν οι γνώστες «δεν υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι».      

Δεν είναι πάντως ο μοναδικός «γίγαντας» που βγαίνει από αυτά τα νερά αφού συχνά οι ψαράδες της περιοχής έχουν μεγάλες ψαριές με τέτοιου είδους ψάρια. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ένας εκ των δύο ψαράδων, ο Νίκος Κουρτίδης, πριν από δύο μήνες είχε ψαρέψει έναν ακόμη μεγαλύτερο γουλιανό! Αναφέρει δε ότι η συγκεκριμένη λίμνη έχει ψάρια που φτάνουν το μισό τόνο.  

Magnify Image

Magnify Image

 

 

 Πηγή: www.lifo.gr

«Μεταλλαγμένες» μπανάνες κατά της τύφλωσης χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς

2014-06-18 21:56

Ξεκινούν οι δοκιμές μια γενετικά τροποποιημένης μπανάνας που δημιούργησαν ερευνητές στην Αυστραλία με τη χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού ιδρύματος του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς.

Η μπανάνα αυτή έχει αυξημένα επίπεδα σιδήρου και βιταμίνης Α και στόχος είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βρεφική θνησιμότητα αλλά και η απώλεια της όρασης σε μικρά παιδιά οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Θα δώσει λύση;

Τη γενετικά τροποποιημένη μπανάνα ανέπτυξαν ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν μετά από προσπάθειες εννέα ετών. Η μπανάνα αυξάνει τα επίπεδα της αντιοξειδωτικής ουσίας βήτα-καροτίνης (την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α) η οποία, μεταξύ άλλων, αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τα μάτια

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παγκοσμίως χάνουν την ζωή τους περίπου 700 χιλιάδες βρέφη και μικρά παιδιά ενώ άλλα 300 χιλιάδες παιδιά χάνουν την όρασή τους, με την πλειοψηφία των περιστατικών να καταγράφονται στην Αφρική. «Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης Α αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει επίσης σοβαρές παρενέργειες στην εγκεφαλική ανάπτυξη» αναφέρει ο καθηγητής Τζέιμς Ντέιλ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε τη νέα μπανάνα.

Οι δοκιμές

Οι ερευνητές καλλιεργούν τη γενετικά τροποποιημένη μπανάνα σε περιοχές της Ουγκάντας. Η συγκεκριμένη αφρικανική χώρα επιλέχθηκε για τις δοκιμές επειδή υπολογίζεται  ότι το 70% του πληθυσμού της βασίζει την διατροφή του στη μπανάνα. Οι ερευνητές έστειλαν 10 κιλά γενετικά τροποποιημένες μπανάνες από την πρώτη σοδειά στις ΗΠΑ αφού εκεί θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές της νέας μπανάνας σε ανθρώπους. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος του 2014. Αν η μπανάνα αποδειχθεί σούπερ θρεπτική αλλά και ασφαλής θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει επισήμως η καλλιέργειά της στην Ουγκάντα.

Υπολογίζεται ότι οι διαδικασίες αυτές θα διαρκέσουν περίπου έξι έτη ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα πρέπει και άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα όπως η Ρουάντα, η Κένυα ή η Τανζανία να ζητήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα καλλιέργειας της γενετικά τροποποιημένης μπανάνας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από το ίδρυμα του συνιδρυτή της Microsoft  Μπιλ Γκέιτς.

Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates προσφέρει εκατοντάδες εκ. δολάρια ετησίως σε ιατρικά ερευνητικά προγράμματα που αναζητούν κυρίως τρόπους αντιμετώπισης των ασθενειών που μαστίζουν την Αφρική.

ΒΗΜΑ Science

 

Η Microsoft παρουσίασε τα «μαγικά τζιν» με τσέπες-φορτιστή για κινητά!

2014-06-18 21:51

140618kinito

Ο 31χρονος Βρετανός σχεδιαστής μόδας Adrien Sauvage σχεδίασε σε συνεργασία με την Microsoft τα νέα «μαγικά τζιν» που έχουν ενσωματωμένο ασύρματο φορτιστή για κινητά τηλέφωνα στην μπροστινή τσέπη. Τέλος λοιπόν στις άδειες μπαταρίες και στην αγωνία των χρηστών να ψάχνουν για φορτιστή όταν δεν έχουν μαζί τους τον δικό τους.

Όμως τα «μαγικά τζιν» μπορεί να ξεπέρασαν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης με ειδικές τεχνικές της Microsoft, αλλά, όπως εξομολογείται ο σχεδιαστής τους, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για το πώς θα πλένονται χωρίς να καταστραφεί η ενσωματωμένη ασύρματη πλακέτα φόρτισης που είναι μάρκας Nokia του μοντέλου DC-50.

Ο σχεδιαστής παραδέχεται ότι τα «τζιν υψηλής τεχνολογίας» θα έχουν χαμηλή ζήτηση λόγω του ό,τι δεν είναι δυνατόν να πλένονται, αλλά θα λύσουν το πρόβλημα των ανθρώπων που θέλουν πάντα μαζί τους το κινητό τηλέφωνο. Αλλωστε, οι ανάγκες της εποχής είναι τέτοιες που είναι απαραίτητο η τεχνολογία να ενσωματωθεί και στα ρούχα!

Τα νέα τζιν θα είναι διαθέσιμα on line από το Amazon στους επόμενους τρεις μήνες και η τιμή τους θα είναι 250 ευρώ.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- Ο «υπηρέτης» που βγήκε από το...κουπί!

2014-06-18 17:55

Ο "υπηρέτης" που βγήκε από το...κουπί!
Η λέξη "υπηρέτης" είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, πόσοι από εμάς γνωρίζουν πως προέκυψε από την... κωπηλασία;
"Ἐρέσσω" σημαίνει: τραβάω κουπί. Από εκεί προκύπτει ο "ἐρέτης" (κωπηλάτης) και το "ἐρετμόν" (κουπί).
Η πρόθεση "ὑπό" μας φανερώνει την ιδιότητα του να είναι κάτι ή κάποιος "κάτω από" κάτι ή κάποιον.
Επειδή στα πλοία κάποιοι ερέτες ήταν υπό τις διαταγές άλλων ανωτέρων τους ερετών, ονομάζονταν "ὑπηρέτες" (ὑπό + ἐρέτης).
Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πώς απεδόθη στην λέξη και η σημερινή της έννοια - μπορεί ο υπηρέτης από τα πλοία να μεταφέρθηκε στις οικίες, αλλά σημαίνει το ίδιο πράγμα: αυτόν που δέχεται εντολές από ανωτέρους ώστε να φέρει την δουλειά του εις πέρας.


Όσον αφορά το "ἐρετμόν" (κουπί), το επάνω μέρος του από το οποίο το "αρπάζουμε" (αρπάζω= "κάπτω", εξ' ου και το αγγλικό "capture") λέγεται "κώπη" = κουπί (το "ω" πολύ συχνά μετατρέπεται σε "ου", πρβλ. "κώνωψ" = κουνούπι), ενώ το κάτω πλατύ μέρος του λέγεται "πηδόν" (εξ' ου και "πηδάλιον").

Η μούμια του Αγαμέμνονα

2014-06-18 17:45

Η μούμια του Αγαμέμνονα

 

Υπάρχει τελικά η μούμια του Αγαμέμνονος;Τα στοιχεία απο τις σημειώσεις του Σλήμαν,καθώς και απο την έκδοση τουΥπουργείου Πολιτισμού “Τροία-Μυκήνες-Τίρυνς-Ορχομενός” του 1990 όπου υπάρχει και η φωτογραφία απο την ελαιογραφία της μούμιας αυτό δείχνουν.O ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:
«Το στρογγυλό πρόσωπο με όλη του την σάρκα είχε διατηρηθεί θαυμάσια κάτω από την βαρειά χρυσή προσωπίδα. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος από τα μαλλιά, αλλά τα δύο μάτια διακρίνονταν τέλεια, όπως και το στόμα, το οποίο λόγω του τεραστίου βάρους που είχε δεχθεί, ήταν διάπλατα ανοιχτό, αποκαλύπτοντας 32 όμορφα δόντια. Όλοι οι γιατροί που ήλθαν να δουν τον νεκρό συμπέραναν από τα δόντια ότι ο άνδρας αυτός πρέπει να είχε πεθάνει στην νεαρή ηλικία των 35 ετών. Η μύτη είχε τελείως εξαφανισθεί». Με σχόλιο του αργότερα σε ανακοίωσή του στον ελληνικό τύπο δηλώνει: «… ο νεκρός ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα που εδώ και πολύ καιρό είχε πλάσει η φαντασία μου για τον πανίσχυρο Αγαμέμνονα». Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, ο κόσμος ενθουσιάζεται, «βρέθηκε ο νεκρός Αγαμέμνονας, ο θρυλικός βασιλιάς των Μυκηνών». Καιρός να μαθευτεί όλη η αλήθεια για αυτό το σημαντικό εύρημα!!!Δείτε το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο:

 

http://irakleitos.blogspot.gr/

Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο

2014-06-18 17:04

Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα κατάλοιπα μιας αρχαίας επιδημίας στην Αίγυπτο τόσο μεγάλης που οι γραπτές πηγές αναφέρουν ότι ο κόσμος πλησίαζε στο τέλος του. 
 

 

Οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό συγκρότημα του Harwa και Akhimenru στη δυτική όχθη της αρχαίας πόλης των Θηβών (στο σημερινό Luxor) της Αιγύπτου, από την Ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή στο Luxor (MAIL) έφεραν στο φως σκελετικά κατάλοιπα καλυπτόμενα από ένα παχύ στρώμα ασβέστη (χρησιμοποιούταν ως απολυμαντικό). Οι ερευνητές βρήκαν επίσης τρεις κλιβάνους, όπου παραγόταν ο ασβέστης καθώς και μια γιγαντιαία έκταση με υπολείμματα καύσης ανθρώπινων λειψάνων, όπου αποτεφρώθηκαν πολλά από τα θύματα της πανούκλας.
 
Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Για να δημιουργήσουν αρκετό ασβέστη χτίστηκαν τρεις ασβεστοκάμινοι κατά μήκος του τοίχους της ανατολικής αυλής. Η φωτογραφία δείχνει μια πανοραμική όψη και σχέδιο τους.
 
Τα θραύσματα κεραμικής που βρέθηκαν στους κλιβάνους επέτρεψαν στους ερευνητές να χρονολογήσουν την αποτρόπαια πράξη στον 3ο αιώνα μ.Χ., μια εποχή όπου υπήρξε μια σειρά από επιδημίες, στις οποίες αναφερόμαστε ως «Λοιμός του Κυπριανού» χτυπώντας τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην οποία περιλαμβανόταν και η Αίγυπτος. Ο Άγιος Κυπριανός ήταν επίσκοπος της Καρχηδόνας, ο οποίος χαρακτήρισε την πανούκλα ως σημάδι για το τέλος του κόσμου.
 

 

Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Ο ασβεστοκάμινος C, ο οποίος έχει διπλό θάλαμο, και χτίστηκε για να παράγει απολυμαντικό ασβέστη για την κάλυψη των ανθρώπινων λειψάνων των θυμάτων από την επιδημία στην αρχαία πόλη των Θηβών.
 
Όλα αυτά συμβαίνουν περίπου το 250 - 271 μ.Χ., όταν η πανούκλα, «σύμφωνα με ορισμένες πηγές, σκότωνε περισσότερα από 5.000 άτομα την ημέρα μόνο στη Ρώμη», γράφει ο Francesco Tiradritti, διευθυντής του MAIL, στο τελευταίο τεύχος της Αιγυπτιακής Αρχαιολογίας, ενός περιοδικού που δημοσιεύεται από την Egypt Exploration Society. 
 
Η ομάδα του Tiradritti αποκάλυψε τα κατάλοιπα αυτού του αρχαίου λιμού σε ανασκαφικές εργασίες μεταξύ του 1997 και του 2012. Το μνημείο που ανασκάπτει η ομάδα του χτίστηκε αρχικά τον 7ο αιώνα π.Χ. για ένα μεγάλο επιστάτη που ονομαζόταν Harwa. Μετά το θάνατο του Harwa, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν συνεχώς το μνημείο για ταφές (ο Akhimenru ήταν διάδοχος που έκτισε τον τάφο του εκεί). Ωστόσο, μετά τη χρήση του ως χώρος καύσης πτωμάτων κατά τη διάρκεια της πανούκλας, το μνημείο εγκαταλείφθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ξανά.
 
Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Τα σώματα ήταν αποθηκευμένα στον βόρειο κλίτος της πρώτης αίθουσας, στους κίονες του μνημείου που καλύφθηκαν με ασβέστη (απολυμαντικό). 
 
Η χρήση του συγκροτήματος «για τη καύση των μολυσμένων πτωμάτων έδωσε στο μνημείο μια μόνιμη κακή φήμη, καταδικασμένη στη λήθη ανά τους αιώνες μέχρι να το ανακαλύψουν οι τυμβωρύχοι που εισήλθαν στο συγκρότημα στις αρχές του 19ου αιώνα», γράφει ο Tiradritti. 
 
Το τέλος του κόσμου  
 
Ο Κυπριανός άφησε μια γραπτή καταγραφή  για τον πόνο που πέρναγαν τα θύματα προτού πεθάνουν στα λατινικά σε έργο του με την ονομασία «De mortalitate». «Τα έντερα ανακινούνται προκαλώντας έναν συνεχή εμετό και τα μάτια είναι σαν πυρκαγιά μαζί με το αίμα», έγραψε, προσθέτοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις τα πόδια ή ορισμένα τμήματα των άκρων αφαιρούνταν για να μην μεταδοθεί η σήψη...».
 
O Κυπριανός πίστευε ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου  
 
«Η βασιλεία του Θεού, αδελφοί, αρχίζει να τελειώνει. Η ανταμοιβή της ζωής και της χαράς της αιώνιας σωτηρίας, της αέναης χαράς και της κατοχής τον τελευταίο καιρό έχασε τον παράδεισο, αλλά έρχονται τώρα, με το θάνατο του κόσμου ...» 
 
(μετάφραση από τα αγγλικά από τον Philip Schaff, βιβλίο «Ante-Nicene Fathers», τόμος 5, 1885). 
 
 
Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Λύχνοι ανακαλύφθηκαν κοντά στους ασβεστοκάμινους. Θα χρησιμοποιούνταν τη νύχτα καθώς η φωτιά στους κλιβάνους έπρεπε να καίει συνεχώς για αρκετές ημέρες με σκοπό την παραγωγή ασβέστη. Αυτοί οι λύχνοι θα παρείχαν το απαιτούμενο φως.
 
Ενώ ο κόσμος, βέβαια, δεν τελείωσε, η πανούκλα αποδυνάμωσε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. «Σκότωσε δύο αυτοκράτορες, τον Οστιλιανό (Gaius Valens Hostilianus Messius Quintus) το 251 μ.Χ. και τον Κλαύδιο Β’ τον Γοτθικό (Marcus Aurelius Valerius Claudius Augustus) το 270 μ.Χ.», αναφέρει ο Tiradritti. Πρόκειται για «μια γενικώς επικρατούσα άποψη ότι ο «Λοιμός του Κυπριανού» αποδυνάμωσε σοβαρά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επιταχύνοντας την πτώση της».
 

 

Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Υπολείμματα από παλιά ξύλινα φέρετρα που χρησιμοποιήθηκαν για να τροφοδοτήσουν τους κλιβάνους. Στη φωτογραφία φαίνεται ένα εν μέρει καμένο φέρετρο που χρονολογείται στο δεύτερο αιώνα μ.Χ.
 
Τα πρόσφατα κατάλοιπα που ήρθαν στο φως στο Luxor υπογραμμίζουν την ισχύ της επιδημίας. Η ομάδα του Tiradritti δεν βρήκε κανένα στοιχείο τέλεσης οποιαδήποτε είδους θρησκευτικής τελετής κατά την καύση τους. «Βρήκαμε στοιχεία για πτώματα είτε καμένα είτε θαμμένα στο εσωτερικό του ασβέστη», δήλωσε στο Live Science. «Έπρεπε να τα καταστρέψουν χωρίς να χάσουν χρόνο».
 
Τι προκάλεσε την πανούκλα;  
 
Η πανούκλα μπορεί να είχε την μορφή ευλογιάς ή ιλαράς, σύμφωνα με τους σημερινούς επιστήμονες. Ενώ η ανακάλυψη των ανθρώπινων λειψάνων που σχετίζονται με την πανούκλα θα δώσει νέο υλικό για μελέτη στους ανθρωπολόγους, ο Tiradritti προειδοποιεί ότι δεν θα είναι σε θέση να εξάγει DNA από αυτά τα ανθρώπινα λείψανα.
 
Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο
Μια περιοχή που χρησιμοποιήθηκε για να προσθέτουν νερό στον ασβέστη.
 
Παρόλο που οι ιστορίες για εξαγωγή DNA από μούμιες (όπως του Τουταγχαμών) από τους ερευνητές έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τα τελευταία χρόνια, ο Tiradritti δήλωσε ότι δεν πιστεύει τα αποτελέσματα από τέτοια αρχαία δείγματα. «Σε ένα κλίμα όπως αυτό της Αιγύπτου, το DNA έχει καταστραφεί ολοσχερώς». Το ιδανικό μέρος για ανεύρεση αρχαίου δείγματος DNA είναι αυτό όπου το DNA διασπάται με την πάροδο του χρόνου και παγώνει (κάτι που δεν βρέθηκε στην Αίγυπτο), ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Επιβλητικό μνημείο  
 
Η ανακάλυψη του χώρου καύσης αποτελεί ένα μόνο μέρος της έρευνας της αρχαιολογικής ομάδας. Η Θήβα είναι μια τεράστια περιοχή που περιέχει μια τεράστια νεκρόπολη και οι ανασκαφές της MAIL θα παρέχει νέα δεδομένα που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να καθορίσουν με ποιο τρόπο άλλαξε η περιοχή από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα. 
 
Το ταφικό συγκρότημα του Harwa και Akhimenru, το οποίο η MAIL ανασκάπτει από το 1995, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ταφικά μνημεία της Αιγύπτου. Ο Tiradritti σημειώνει ότι θεωρείται βασικό μνημείο για τη μελέτη μιας περιόδου αιχμής της αιγυπτιακής τέχνης γνωστή ως «Φαραωνικής Αναγέννησης» που κράτησε από την αρχή του 7ου αιώνα π.Χ. μέχρι τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώνει ο Tiradritti, καλλιτέχνες δημιούργησαν νέα καινοτόμα έργα που έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες αιγυπτιακές καλλιτεχνικές παραδόσεις.

Ασύλληπτο: Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία ολόγυμνη στο περβάζι του παραθύρου της -Προκάλεσε καραμπόλα [εικόνα]

2014-06-18 14:47

Ασύλληπτο: Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία ολόγυμνη στο περβάζι του παραθύρου της -Προκάλεσε καραμπόλα [εικόνα]

Τα σπίτια στην κεντρική Ευρώπη συνήθως δεν έχουν μπαλκόνια. Ή αν έχουν είναι εξαιρετικά μικρά. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιος θέλει να απολαύσει τον ήλιο, που σπάνια βγαίνει σε αυτές τις χώρες; Πετάει τα ρούχα του και βγάζει τα πόδια του έξω από το παράθυρο. Σε ευθεία για να πάρει σωστά χρώμα. Τουλάχιστον αυτό έκανε μια γυναίκα στην Αυστρία προκαλώντας, κυριολεκτικά, καραμπόλα αυτοκινήτων στο δρόμο κάτω από το σπίτι της. 

Η νεαρή στη Βιέννη, θέλοντας, προφανώς, να απολαύσει τον ήλιο στο μέγιστο, δεν δίστασε να γδυθεί εντελώς και να ξαπλώσει η μισή μέσα από το παράθυρο και η μισή εκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οπίσθιά της βρίσκονταν σε κοινή θέα με αποτέλεσμα ένας οδηγός που διερχόταν με το όχημά του από το δρόμο κάτω από το σπίτι της να χαζέψει τόσο που έπεσε πάνω στο μπροστινό του προκαλώντας μια μικρή καραμπόλα, αφού και το από πίσω όχημα έπεσε πάνω στο δικό του και πάει λέγοντας. 

Πάντως, μέχρι να έρθει η αστυνομία η νεαρή είχε σηκωθεί και είχε μπει μέσα στο σπίτι της τραβώντας μάλιστα και τις κουρτίνες. Και την ηλιοθεραπεία της έκανε και το χαμό της... Δεν υπήρχε λόγος να μένει άλλο ημικρεμασμένη στο περβάζι...


 

 

Πηγή: iefimerida.gr/node/159737#ixzz34zTfb8DR

Οι 85 Ελληνες καλλιτέχνες που έγιναν γνωστοί με το ψευδώνυμό τους -Ποιο είναι το πραγματικό τους όνομα [λίστα]

2014-06-18 14:44

Οι 85 Ελληνες καλλιτέχνες που έγιναν γνωστοί με το ψευδώνυμό τους -Ποιο είναι το πραγματικό τους όνομα [λίστα]

Χάρις Αλεξίου, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πάριος. Ετσι τους γνωρίζουμε όλοι. Ομως αυτά δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα. Πρόκειται για ψευδώνυμα, που είτε επιλέχθηκαν από τις οικογένειές τους πρωτού οι ίδιοι ασχοληθούν με το τραγούδι, είτε από τους ίδιους στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής τους καριέρας. Οι λόγοι διαφορετικοί, συνήθως εμπορικοί. Ποια είναι όμως τα πραγματικά ονόματα των γνωστώτερων Ελλήνων καλλιτεχνών και ποιο το επώνυμο όσων έκαναν καριέρα χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό τους όνομα;

Ακολουθεί μια λίστα με τα πραγματικά ονόματα των καλλιτεχνών που κάνου καριέρα με ψευδώνυμα:

  • Αλέξια = Αλεξία Βασιλείου
  • Αλκηστις Πρωτοψάλτη = Σεβαστή Αττικιουζέλ
  • Αννα Βίσση = Άννα Βισσιή ή Βισσή
  • Αντζελα Δημητρίου = Αγγελική Κιουρτσάκη
  • Αντώνης Ρέμος = Αντώνης Πασχαλίδης
  • Αντύπας = Αντύπας Μασλουμίδης
  • Απόστολος Κολοβός = Πέτρος Κωλέττης
  • Αρης Σαμολαδάς = Αριστείδης Τριανταφυλλίδης
  • Αρλέτα = Νικολέτα Τσάμπρα
  • Αττίκ = Κλέων Τριανταφύλλου
  • Αφροδίτη Μάνου = Αγλαΐα Δημητριάδου
  • Βαλάντης = Χρυσοβαλάντης Αυγενικός
  • Βασίλης Καρράς = Βασίλης Κεσογλίδης
  • Βάσος Αδριανός = Βάσος Παπαδόπουλος
  • Βίκυ Λέανδρος = Βασιλική Παπαθανασίου
  • Γενίτσαρης Μιχάλης = Γεννήτσαρης
  • Γιάννης Πάριος = Γιάννης Βαρθακούρης
  • Γιάννης Πλούταρχος = Γιάννης Κακοσσαίος
  • Γιάννης Φλερύ = Γιάννης Παπαντωνόπουλος
  • Γιοβάννα = Ιωάννα Φάσσου Καλπαξή
  • Γιώργος Αλκαίος = Γιώργος Βασιλείου
  • Γιώργος Νταλάρας = Γιώργος Νταράλας
  • Γιώργος Σαρρής = Γιώργος Ρουπάκας (αδελφός Χάρις Αλεξίου)
  • Γιώτα Λύδια = Παναγιώτα Μονταράκη
  • Γλυκερία = Γλυκερία Κωστούλα
  • Γρηγόρης Βαλτινός = Γρηγόρης Ιωακειμίδης
  • Δάκης = Βρασίδας Χαραλαμπίδης
  • Δέσποινα Βανδή = Δέσποινα Μαλέα
  • Δήμητρα Παπίου = Δήμητρα Στεγιαννίδου
  • Δημήτρης Μπάσης = Δημήτρης Μπιμπάσης
  • Δούκισσα = Δούκισσα Φωταρά
  • Ειρήνη Μερκούρη = Ειρήνη Χαλιλοπούλου
  • Ειρήνη Παππά = Ειρήνη Λελέκου
  • Ελένη Βιτάλη = Ελένη Λαβίδα
  • Ελένη Δήμου = Ελένη Γκικοδήμου
  • Ελπίδα = Ελπίδα Καραγιαννοπούλου
  • Ευρυδίκη = Ευριδίκη Θεοκλέους
  • Εφη Σαρρή = Ιφιγένεια Σαρρή
  • Ζωή Λάσκαρη = Ζωή Κουρούκλη
  • Θεόδωρος Βεροιώτης = Θεόδωρος Ελευθερίου
  • Ιλυα Λιβυκού = Αμαλία Κοζύρη
  • Καίτη Γκρέϋ = Αγγελική Καϊλατζη ή Καλαϊτζή
  • Κατερίνα Γιουλάκη = Κατερίνα Γιουβαρλάκη
  • Κατερίνα Τοπάζη = Κατερίνα Τομπάζη
  • Κατίνα Παξινού = Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου
  • Κωνσταντίνα = Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου
  • Κώστας Δόξας = Κώστας Δείξιμος
  • Κώστας Κακκαβάς = Κώστας Καράλης
  • Κώστας Καράλης = Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος (αδελφός Ελπίδας)
  • Κώστας Μακεδόνας = Κώστας Πάκας
  • Λευτέρης Πανταζής = Λευτέρης Παγκοζίδης
  • Λεωνίδας Βελλής = Λεωνίδας Σιναίδης
  • Λιζέτα Καλημέρη = Λιζέτα Κανατά αδελφή της Μελίνας Κανατά-Κανά
  • Λιζέτα Nικολάου = Ελισάβετ Κατηκαρίδου
  • Λίντα Άλμα = Ελένη Μαλιούφα
  • Λίτσα Διαμάντη = Ευαγγελία Κοσμίδου
  • Λουδοβίκος των Ανωγείων = Γιώργος Δραμουντάνης
  • Μάγια Μελάγια = Μελπομένη Τσιριγώτη
  • Μαίρη Λω = Μαρία Μαντονανάκη
  • Μαίρη Λίντα = Μαρία Δημητροπούλου
  • Μαρινέλλα = Κυριακή Παπαδοπούλου
  • Μαριώ = Κωνσταντινίδου
  • Μελίνα Κανά = Μελίνα Κανατά
  • Μιχάλης Μενιδιάτης = Μιχάλης Καλογράννης
  • Μπαγιαντέρας = Δημήτρης Γκόγκος
  • Μπέμπα Μπλάνς = Αγγελική Μούτσου
  • Νάντια Μουρούζη = Νάντια Μουρτζούκου
  • Νόρα Βαλσάμη = Ελεονόρα Βαλσαμίδη
  • Παυλάκης Δραμινός = Παύλος Καλαϊτζίδης
  • Πασχάλης = Αρβανιτίδης
  • Πέγκυ Ζήνα = Παναγιώτα Χρυσικοπούλου
  • Πόλυ Πάνου = Πολυτίμη Κολιοπάνου
  • Πυθαγόρας = Παπασταματίου
  • Πωλίνα = Παρασκευή-Παυλίνα Μιχαηλίδου
  • Τζένη Καρέζη = Ευγενία Καρπούζη
  • Τζένη Βάνου = Ευγενία Βραχνού
  • Τζον Τίκης = Γιάννης Τεκές
  • Τέρης Χρυσός = Λευτέρης Χρυσόγελος
  • Φέρμας Νίκος = Νίκος Χατζηανδρέου
  • Φίλιππος Σοφιανός = Φίλιππος Ζούκας
  • Φλωρινιώτης Γιάννης = Γιάννης Αποστολίδης
  • Χάρις Αλεξίου = Χαρούλα (Χαρίκλεια) Ρουπάκα
  • Χρήστος Δάντης = Χρήστος Βλαχάκης
  • Χριστίνα Μαραγκόζη = Χριστίνα Χρυσικάκη
  • Χρηστάκης = Χρήστος Σύρπος

Πηγή: mavrokos.wordpress.com

 

 

Ένας μικρός... θεός με «ουρά»

2014-06-18 14:40

Ένας μικρός... θεός με «ουρά»

Τον λατρεύουν και τον προσκυνούν οι Ινδοί – Δείτε το βίντεο

Είναι μόλις 13 ετών και λατρεύεται σαν θεός από τους συμπατριώτες του στην επαρχία Πουντσάμπ της Ινδίας. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει μια «ουρά», η οποία πλέον ξεπερνά τα 17 εκατοστά. 

Ο Αρσίντ Αλί Καν θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο στην πόλη του, καθώς οι ντόπιοι πιστεύουν πως είναι η μετενσάρκωση του πιθήκου Χάνουμαν, θεότητα των Ινδουιστών. Όταν αναφέρονται σε αυτόν τον αποκαλούν Μπαλατζί. Πάντως, ο έφηβος –λόγω της «ουράς»- είναι αναγκασμένος να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι. 

Παρά το γεγονός ότι οι συμπατριώτες του τον επισκέπτονται και τον προσκυνούν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε επέμβαση για να απαλλαγεί από την «ουρά» που τον έκανε… διάσημο. Επίσημη διάγνωση για την κατάσταση του δεν έχει γίνει, αλλά –όπως αναφέρει η Daily Mail- κάποιοι λένε ότι είναι πιθανό να πάσχει από δισχιδή ράχη. 

Μάλιστα, αυτό το μήνα θα επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα του, αλλά η οικογένεια του είναι σκεπτική μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, καθώς θεωρούν ότι καλύτερα να κρατήσει την ουρά –που αν οφείλεται όντως σε δισχιδή ράχη μπορεί να επιφέρει και παράλυση- παρά να υποβληθεί σε μια ριψοκίνδυνη επέμβαση. 

«Αυτή η ουρά δόθηκε σε εμένα από το Θεό. Με λατρεύουν γιατί προσεύχομαι στο Θεό και οι επιθυμίες των ανθρώπων που έρχονται σε εμένα πραγματοποιούνται», λέει ο Αρσίντ προσθέτοντας πως «δεν νιώθω ούτε ωραία ούτε άσχημα για την ουρά μου».

Ένας από τους συμπατριώτες του, που τον γνωρίζει από μικρό, λέει πως «όταν πρωτομίλησε, σε ηλικία ενός έτους, το μόνο που έλεγε ήταν ονόματα θεών από διαφορετικές θρησκείες. Ήταν η μέρα που κατάλαβα ότι είχε κάτι ξεχωριστό, κάτι θεϊκό επάνω του». 

Ο μικρός… θεός ζει με τον παππού του και τους δυο του θείους, αφού ο πατέρας του απεβίωσε όταν ο Αρσίντ ήταν τεσσάρων ετών και η μητέρα του έχει ξαναπαντρευτεί. 











 

 

newsbeast.gr

Προϊόντα: 1501 - 1510 από 1600
<< 149 | 150 | 151 | 152 | 153 >>