Θανάσης Μαγουλάς: Διαχείριση υδάτινων πόρων - Φράγμα Ινάχου

2022-03-18 19:12

magoulas athanasios

Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων και η παραγωγή ενέργειας είναι πλέον το ζητούμενο σε Ευρωπαϊκό ΑΝ ΌΧΙ ΣΕ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΠΊΠΕΔΟ.
Υπάρχουν για το φράγμα ΙΝΑΧΟΥ ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σπερχειάδας και Υπάτης από το 2008 και ομόφωνη απόφαση το 2011 του Καλλικρατικού Δήμου Μακρακώμης.
Άμεσης και καθοριστικής σημασίας γα την ανάπτυξη  είναι η κατασκευή Φράγματος πολλαπλών χρήσεων διότι επιτυγχάνουμε:

α) Άρδευσή με πίεση και όχι με άντληση
β) Εμπλουτισμό  του υδροφόρου ορίζοντα.
γ) Δασοπυρόσβεση
δ) Ανακύκλωση του νερού
ε) Ερασιτεχνική αλιεία
στ) Αθλοπαιδιές(κωπηλατικό κέντρο κ.λ.π)  και
ζ) παρέχεται η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας με την Δημιουργία πολυμετοχικής εταιρείας σε λαϊκή ΒΆΣΗ με την συμμετοχή αρχικά των δικαιούχων ύδρευσης και άρδευσης  από τον ΙΝΑΧΟ, στην συνέχεια των ετεροδημοτών μας και τέλος των μεταναστών μας ώστε όλοι μαζί να αντλήσουμε  οικονομικούς πόρους από τη εκμετάλλευση των  φυσικών πόρων της περιοχής μας.
Για δε την Μελέτη Διαχείρισης των ομβρίων Υδάτων (πλημμυροφορτίων)υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Καλλικρατικού Δήμου  Μακρακώμης το 2016.
Είναι αδιανόητο να δαπανώνται τεράστια ποσά για την ξεμπαζωση του Σπερχειού ποταμού κάθε χρόνο και να μην γίνονται σαρζανέτια και αναβαθμοί στους χειμάρρους για την προστασία και  διατήρηση του ανάγλυφου της περιοχής μας ,αλλά  και να έχουμε  θέσεις εργασίας για την κατασκευή τους.
Ας αξιοποιήσουμε τα διαμάντια μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μαγουλάς

 6988553274

Επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα

YΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ.ΦΡΆΓΜΑ 2011.doc (43008)
Παυλίδης υδάτινοι πόροι 2016 (1).docx (26061)
ΦΡΑΓΜΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ -ΚΟΣΤΟΣ.docx (23304)
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ 2.doc (29696)
Eισήγηση Υδάτινοι πόροι 2016 .docx (14424)